YOGĀSANA startades 2013, av Susanna, för att bedriva gruppundervisning i Yoga enligt Iyengarmetoden. Allting började i mycket liten skala, från enstaka klasser på olika Iyengaryogaskolor i landet till en egen skola i Torslanda, undervisning på bl.a. arbetsplatser, i skolor och på event. Det som ändå alltid legat varmast om hjärtat är socialt engagemang och det har ständigt varit som gundbult och målbild att tillgängliggöra Yoga för så många som möjligt. Därför har vi haft flertalet samarbeten med frivilligorganisationer och i olika projekt. Bland annat har vi tillsammans med Röda Korset haft Yoga på diverse SFI-skolor och fortfarande idag ihop med Göteborgs stad på Gårdstens öppna mötesplats. Det sociala engageamnget vill vi ständigt utöka och tar gärna emot önskemål och förslag på platser vi kan fortsätta dela Yogan. Kontakta oss här.  

Medarbetare
Endast certifierade lärare undervisar genuin Iyengar Yoga. Logotypen nedan visar att läraren är utbildad och certifierad inom Iyengaryoga-metoden. För att få använda symbolen krävs också att läraren kontinuerligt vidareutbildar sig och utvecklas i sin yogapraktik.

Susanna Svärdh Elofsson
Grundare, ansvarig lärare


Min första kontakt med Yoga var i 17-års åldern och det var just Iyengarmetoden. Sedan då har Yogan alltid funnits i mitt liv, i perioder mer och mindre närvarande. Med tiden fördjupades mitt intresse och jag började sedermera en lärarutbildning för Monica Haar. Sedan 2012 har jag undervisat och idag har jag ynnesten att på heltid ägna mig åt Yoga. Varje fördjupning i ämnet gör mig än mer övertygad om Yogans dignitet och kraft. Jag är så tacksam att jag fick komma i kontakt med Yoga i så ung ålder och får spendera en sådan stor del av min tid med att förkovra mig i detta ämne. 

Suasanna är Certifierad Iyengaryogalärare,
Junior Intermediate I
 

Karolina Staroduba
Lärarkandidat


Jag blev introducerad i yoga av min danslärare 2009. Från den dagen har kärlek och nyfikenhet för yoga börjat växa snabbt och blivit ett sätt att leva. " Konst, musik och rörelse har präglat mig från dagen jag kunde börja gå, men det var något som fattades och yoga blev den pusselbiten . Den inre rörelse lär mig vara stilla, mer balanserad och närvarande. Den har förändrat mig och hur jag ser världen runt mig. Den gör mig mer tolerant, vänlig, nyfiken och accepterande både av mig och andra. Som liten ville jag göra världen lite bättre. Yoga gör det . Och det vill jag kunna dela med andra. Det är en av många anledningar till att jag påbörjat min lärarutbildning med Glenn Ceresoli.
 

Linda Fidler 
Certifierad Iyengar Yogalärare

Linda är barnmorska och massageterapeut. Hon började praktisera Iyengaryoga 1998 hos Leela Hansen på Göteborgs Yoga centrum.
Efter en ett-årig fördjupningskurs och flytt till Stockholm växte intresset och passionen för Iyengaryoga.
Linda gick sin lärarutbildning för Monika Haar 2012-2014,och innehar Introdoctory level 2 certifikat. Linda har undervisat på Vasastans Iyengaryoga under 3.5 år, och åker regelbundet till institutet i Pune, senast i Juni 2019.
Linda är nu tillbaka i sin hemstad Göteborg. ” för mig är yogan en ovärderlig hjälp i vardagen, den ger mig energi, hjälper mig att vara här och nu och utvecklar min kropp och mitt sinne”

Introductory level 2

Våra lokaler

loading...