YOGĀSANA startades 2013, av Susanna, för att bedriva gruppundervisning i Yoga enligt Iyengarmetoden. Allting började i mycket liten skala, från enstaka klasser på olika Iyengaryogaskolor i landet till en egen skola i Torslanda, undervisning på bl.a. arbetsplatser, i skolor och på event. Det som ändå alltid legat varmast om hjärtat är socialt engagemang och det har ständigt varit som gundbult och målbild att tillgängliggöra Yoga för så många som möjligt. Därför har vi haft flertalet samarbeten med frivilligorganisationer och i olika projekt. Bland annat har vi tillsammans med Röda Korset haft Yoga på diverse SFI-skolor och fortfarande idag ihop med Göteborgs stad på Gårdstens öppna mötesplats. Det sociala engageamnget vill vi ständigt utöka och tar gärna emot önskemål och förslag på platser vi kan fortsätta dela Yogan. Kontakta oss här.  

Medarbetare
Endast certifierade lärare undervisar genuin Iyengar Yoga. Logotypen nedan visar att läraren är utbildad och certifierad inom Iyengaryoga-metoden. För att få använda symbolen krävs också att läraren kontinuerligt vidareutbildar sig och utvecklas i sin yogapraktik.

Susanna Svärdh Elofsson
Grundare, ansvarig lärare


Min första kontakt med Yoga var i 17-års åldern och det var just Iyengarmetoden. Sedan då har Yogan alltid funnits i mitt liv, i perioder mer och mindre närvarande. Med tiden fördjupades mitt intresse och jag började sedermera en lärarutbildning för Monica Haar. Sedan 2012 har jag undervisat och idag har jag ynnesten att på heltid ägna mig åt Yoga. Varje fördjupning i ämnet gör mig än mer övertygad om Yogans dignitet och kraft. Jag är så tacksam att jag fick komma i kontakt med Yoga i så ung ålder och får spendera en sådan stor del av min tid med att förkovra mig i detta ämne. 

Suasanna är Certifierad Iyengaryogalärare,
Junior Intermediate I
 

Iyengaryogaföreningen i Sverige-Norge (IYFSE)
När Iyengarmetoden började växa allt större och sprida sig utanför sitt ursprung i Pune, Indien så startades föreningar i flertalet länder på önskan av Guruji. Här i Norden har vi en gemensam förening Sverige-Norge. Det är genom denna förening som allting sker och tack vare denna att Iyengarmetoden kan praktiseras och växa sig större i vår region. Vem som helst kan engagera sig i vår förening, Yogapraktier som icke, vi är en politiskt obunden idéell organisation och ju fler vi är desto mer mångfald får vi. Läs mer här.
På IYFSEs hemsida finner du information om alla lärare och skolor i Sverige och Norge, informaiton om vad föreningen gör, senaste nytt inom Iyengarvärlden m.m.

Länkar:

Officiella hemsidan för Iyengar Yoga
http://bksiyengar.com

Bellur Iyengar Yoga center
http://belluriyengaryogacenter.com

Iyengaryogaföreningen i Sverige-Norge
http://www.iyfse.se

The Iyengar Yoga Center of Auckland
https://www.yogacentre.co.nz/www.yogacentre.co.nz/IYC_of_Auckland__home.html

Balmaine Iyengar Yoga Studio
https://balmainyoga.com

Våra lokaler

loading...